Prestriete aj vy jeden vianočný tanier navyše?

Ani za všetky peniaze sveta si nedokážeme kúpiť zdravie, lásku ani dobrý pocit. Na to, aby sme získali to posledné však občas stačí naozaj málo.

24.11.2015 08:00
orange inzercia darujme vianoce Foto:

Napríklad to, že malým kúskom pomoci potešíme niekoho iného. O to zvlášť však v predvianočnom čase. Už naši predkovia prestierali na štedrovečerný stôl jeden tanier navyše. Pre prípad, že by sa objavil pocestný, alebo niekto, kto je odkázaný na pomoc druhých. Ten pomyselný tanier môžeme pre ľudí, ktorí to potrebujú najviac, naplniť aj dnes. Nadácia Orange tento rok otvorila už 14. ročník grantového programu Darujte Vianoce. Zapojiť sa do neho mohli všetci obetaví a dobrosrdeční ľudia, ktorí chceli priniesť krajšie sviatky tam, kde by inak chýbali.

Vianoce mali veselšie

V minulom roku prerozdelila Nadácia Orange aj vďaka zákazníkom Orangeu vyše 85 000 eur. Finančné prostriedky následne podporili 406 príbehov a pomoci sa tak dočkali stovky detí a rodín s neľahkým osudom. Veselšie Vianoce prežil napríklad 6-ročný Riško, ktorý trpí Angelmanovým syndrómom a nemôže sa poriadne hýbať. Vďaka grantovému programu Darujte Vianoce dostal pod stromček na mieru vyrobenú trojkolku. A pokroky robí aj malý Šimonko, ktorý vďaka srdečnej rodinnej priateľke Janke môže naďalej navštevovať finančne náročné terapie. Hipoterapia mu pomáha prekonávať epilepsiu a svojim rodičom tak robí každý deň väčšiu radosť.

Ako pomôžete vy?

Ak sa chcete spolu s nami pridať ku krásnej vianočnej tradícii prestierania jedného taniera navyše pre tých, čo to potrebujú, pomôcť môžete jednoducho. Za zákazníkov Orangeu, ktorí si v období do 30. novembra kúpia paušál alebo inú službu, prispeje operátor do grantového programu Darujte Vianoce Nadácie Orange sumou 50 centov. Celková suma sa potom priráta k 50 000 eur, ktoré prerozdelí Nadácia Orange v programe Darujte Vianoce.

Tam ale pomoc nekončí. Individuálnym príspevkom môže každý od 25. novembra na darcovskom portáli www.dakujeme.sk podporiť príbeh či príbehy, ktoré ho najviac oslovili a priniesť tak niekomu radostnejšie sviatky. Nadácia Orange každý takýto dar znásobí rovnakou sumou. Možností je teda viac, stačí sa na Vianoce opäť obzrieť okolo a spraviť z nich sviatok, keď sa dobré skutky dejú častejšie. Spolu tak máme jedinečnú šancu prestrieť jeden tanier navyše pre všetkých, ktorí túžia po pekných a štedrých Vianociach, no bez pomoci by si ich užiť nemohli.

chyba