Potravinová zbierka spoločnosti Tesco a charitatívnych organizácií pomôže ľuďom v núdzi už po tretí raz

Prichádza koniec roka a s ním aj zima, možno mrazivá a plná snehu. Tešíme sa na Vianoce a darčeky, na stretnutia s blízkymi a blížnymi. Medzi nami sú však aj ľudia, pre ktorých bude zima ťažkým obdobím a najkrajším darčekom kilogram múky, alebo teplé jedlo. Ľudia v núdzi – sociálne slabší, osamelí, alebo ľudia bez domova, odkázaní na pomoc druhých... Nie sú nám ľahostajní, a preto Tesco už tretí rok pomôže Potravinovou zbierkou v 78 obchodoch po celom Slovensku. Zapojiť sa môže každý zákazník malou pomocou, avšak s veľkým významom.

18.11.2015 08:39
tesco inzercia

Celoslovenská Potravinová zbierka, ktorú organizuje Tesco spolu s charitatívnymi organizáciami a spoločnosťou Unilever už tretí rok pomáha ľuďom v ťažkej životnej situácii. Pomôcť nikdy nebolo jednoduchšie – stačí, ak od 16. do 21. novembra zakúpite trvanlivé potraviny, alebo drogériu a odovzdáte ich dobrovoľníkom z charitatívnych organizácií do označeného košíka vo vybraných predajniach Tesco. Vyzbierané potraviny poputujú charitatívnym organizáciám Depaul Slovensko, Evanjelická Diakonia, Slovenská katolícka charita a Potravinovej banke Slovenska. Kúpou vybraných výrobkov spoločnosti Unilever prispejú zákazníci sumou 3 centy z každého zakúpeného produktu a navýšia tak výťažok zbierky.

Najviac pomôže múka, cestoviny, strukoviny, konzervy, olej, mlieko, cukor, soľ, či koreniny. Z týchto potravín sa dajú variť sýte jedlá, ktoré aj zahrejú. Charitatívne organizácie však ocenia aj pracie prostriedky, čistiace a dezinfekčné prostriedky a prostriedky osobnej hygieny.

Zuzana Lošáková, Manažérka oddelenia komunikácie, Tesco Stores SR, hovorí: „Chceme s pomocou našich zákazníkov podať pomocnú ruku tým, ktorí to potrebujú – starým, chorým, deťom, ľuďom bez domova, aby dokázali prežiť zimu ľahšie. Je to pre mnohých náročné obdobie roka a práve blížiace sa Vianoce môžu byť s našou spoločnou pomocou pre mnohých z ľudí v núdzi krajšími a štedrejšími. Tesco finančne prispeje ďalšími 20 % z celkovej hodnoty darovaného tovaru a ako každoročne, sa pridáme k zbierke aj osobne my s našimi zamestnancami.“

Radi by sme aj tento rok s podporou štedrých darcov pomohli čo najviac ľuďom v núdzi. Za ostatné dva roky sa v potravinových zbierkach, ktoré spolu organizujú Tesco a charitatívne organizácie vyzbieralo viac ako 67 ton tovarov.

Veríme, že tento rok sa zapojíte i vy a spoločne s nami pomôžete ľuďom v núdzi. Viac informácií o potravinovej zbierke, zoznam obchodov i príbehy minuloročnej pomoci nájdete na www.potravinovazbierka.sk

chyba