Štartuje potravinová zbierka na pomoc ľuďom v núdzi

Aj túto zimu môžete s nami pripraviť veľkú porciu pomoci pre ľudí v núdzi. Už 10. novembra totiž štartuje druhá celoslovenská Potravinová zbierka. Vďaka podujatiu ľuďom v ťažkej situácii spoločne dáme vedieť, že ich osud nám nie je ľahostajný. Do Potravinovej zbierky sa môžete zapojiť aj vy - do 15. novembra vo vybraných 67 obchodoch Tesco po celom Slovensku.

10.11.2014 09:41
tesco charita

V poradí druhú celoslovenskú Potravinovú zbierku organizuje Tesco v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou, organizáciou Depaul Slovensko, Potravinovou bankou Slovenska a spoločnosťou Unilever. Pomôcť ľuďom v ťažkej životnej situácii je vďaka tomu jednoduchšie. Stačí, ak v týždni od 10. do 15. novembra nakúpite trvanlivé potraviny alebo hygienické potreby a odovzdáte ich dobrovoľníkom pri vstupe do predajne. Potraviny následne poputujú tým, pre ktorých zima bude opäť ťažká. Spoločnosť Tesco pomoc následne zvýši 20 percentami z hodnoty darovaných tovarov. Spoločnosť Unilever prispeje 3 centami za kúpu každého z vybraných výrobkov ich značiek.

Podujatie nadväzuje na úspech minuloročnej Potravinovej zbierky, ktorá prebehla v 28 obchodoch. Vďaka štedrosti darcov sa podarilo vyzbierať dostatok potravín na prípravu neuveriteľných 44 tisíc porcií teplého jedla, ktoré pomohli mnohým ľuďom preklenúť zimu – jedno z najťažších období roka.

Zapojte sa i vy a spoločne pomôžme ľuďom v núdzi. Aj kilo múky, cestovín, ryže … totiž môže znamenať veľa. Viac o Potravinovej zbierke, zoznam zapojených obchodov i príbehy minuloročnej pomoci nájdete na tu.

chyba