Nové trendy pri lyžovačke

Pre rodiny, rekreačných lyžiarov a objaviteľov, ktorí hľadajú adrenalín na snehu, ponúkajú rakúske lyžiarske strediská na zjazdovkách mimoriadne zážitky.

07.11.2016 08:00
zdroj:  © Österreich Werbung, Peter Podpera
Austria.info zdroj: © Österreich Werbung, Peter Podpera

Pre väčšinu zimných hostí patrí lyžovanie k dovolenke v Rakúsku. Dôležité sú pritom nielen dobre upravené zjazdovky, ale aj moderné a pohodlné vleky. K tomu sa pridávajú nové exkluzívne ponuky, ktoré lyžovaniu dodávajú špeciálnu atmosféru. Napr. „early morning skiing“ hosťom umožňuje byť na svahu už skoro ráno, aby mohli čerstvo upravené zjazdovky zlyžovať prví. Perfektnú dovolenku dopĺňa vhodná ponuka ubytovania a vynikajúca alpská gurmánska kuchyňa.

Objavovať zjazdovky novým spôsobom
Počas early morning skiing v korutánskom Bad Kleinkirchheime si zimní športovci ešte predtým, ako sa posilnia bohatými raňajkami, vychutnajú skoré lúče slnka spoločne s Franzom Klammerom. S prvým kohútím zakikiríkaním nastupujú do kabíny lanovky aj hostia v stredisku Großarl v Salzbursku, aby sa vďaka ponuke „Skikeriki“ vyviezli k nedotknutým zjazdovkám.

zdroj:  © Österreich Werbung, Peter Burgstaller
Austria info zdroj: © Österreich Werbung, Peter Burgstaller

Na novej zázračnej lúke v dolnorakúskom stredisku Puchberg pri Schneebergu svištia malí návštevníci vďaka plastovej rohoži dole kopcom aj pri slabých snehových podmienkach, či dokonca aj keď nenasneží.

Po zjazdovke Schafalmbahn otvorenej v uplynulom roku bola v lyžiarskom stredisku Turracher Höhe túto zimu dokončená aj posledná zo štyroch nových zjazdoviek. V strediskách Hochkar a Lackenhof am Ötscher v Dolnom Rakúsku čakajú na zimných športovcov, ktorí hľadajú alternatívu ku klasickým zjazdom, zjazdovky s názvom SNOWtrail s vlnami, mostíkmi a ostrými zákrutami.

zdroj:  © Österreich Werbung, Wolfgang Zajc
Austria.info zdroj: © Österreich Werbung, Wolfgang Zajc

V sprievode skúsených lyžiarskych inštruktorov môžu milovníci zimného dobrodružstva objavovať vo Freesports Arena Dachstein Krippenstein v Hornom Rakúsku 30 km rôznych variantov prašanu. Na snežnom bicykli, ktorý je mixom bicykla a lyží, dobývajú zimní športovci zjazdovky v stredisku Obertauern v Salzbursku. Od 14. do 25. marca 2017 nedajú vydýchnuť nielen medzinárodným športovcom ale aj návštevníkom „Special Olympics World Winter Games“ v štajerských regiónoch Schladming-Dachstein, Ramsau am Dachstein a Graz.

Infomácie a exkluzívne ponuky nájdete v našom newsletteri.
Viac na www.austria.info

chyba