Drevostavby a nízkoenergetické domy

V súčasnej dobe zažíva segment drevostavieb veľký rozmach. A to práve v oblasti výstavby rodinných domov. Medzi budúcimi stavebníkmi sú výhody takéhoto druhu stavieb známe.

06.04.2016 12:05
atrium inzercia

Práve výborné tepelno-izolačné vlastnosti, rýchla výstavba, pokiaľ sú na stavbu privezené dielce už z výroby, s osadenými oknami a hrubou omietkou, tak i garantovaná výborná kvalita. Ďalšími prednosťami je úspora vnútorného priestoru s ohľadom na užšie steny. Výhodou viacerých firiem, ktoré stavajú drevostavby je schopnosť určiť cenu domu presne, vrátane popisu štandardného vybavenia. Takúto cenu sú niektoré z firiem schopné garantovať až po dobu 18 mesiacov. Teda dávajú stavebníkovi istotu, že sa mu v priebehu trvania zmluvy cena nezvýši.

Výhod je samozrejme ďaleko viac, niektoré sú však už dané podľa toho, aká firma sa výstavbu drevostavieb zaoberá. V súčasnosti sú trendom difúzne otvorené konštrukcie, ktoré už viac než 10 rokov ponúka aj firma Atrium SK pod unikátnym názvom Konštrukčný systém Difutech®. Tento systém ponúka zákazníkovi ďalšie výhody. To že táto konštrukcia umožňuje difúziu vodných pár, to napovedá už samotný názov. Celý systém je však na rozdiel od iných konštrukčných systémov jednoduchý a bez akýchkoľvek škodlivín. Nie sú tu použité žiadne veľkoplošné materiály lepené lepidlom, uvoľňujúce väčšie či menšie množstvo škodlivín. Ako veľkoplošné materiály firma používa výhradne dosky Fermacell, teda sádrovláknité dosky s vysokými statickými, protipožiarnymi a akustickými parametrami. Namiesto impregnácií používa firma Atrium SK preexponované detaily (spoj obvodovej dosky a steny) materiály prírodné, drevo zo smrekovca, ktoré je odolnejšie proti plesniam a hubám. Namiesto klasických sklených izolácií, ktoré sú lepené formaldehydovými lepidlami používa firma Atrium izoláciu PoreOne, ktorá neobsahuje ani len stopové množstvo formaldehydu. Z vonkajšej strany obvodovej steny je použitý systém STO Therm Wood, teda systém hrdiaci sa ekologickou značkou NaturePlus. Zároveň je tento systém v celku difúzne otvorený a zabezpečuje vynikajúce difúzne vlastnosti obvodovej steny. Oproti systémom, kde sú použité ľahšie zatepľovacie materiály sa Difutech® vyznačuje výrazne lepšími akustickými hodnotami i hodnotami proti letnému prehrievaniu.

difutech_ inzercia atrium
Jednoducho zhrnuté, konštrukčný systém Difutech®, ktorý Atrium SK ponúka všetkým budúcim stavebníkom je konštruovaný tak, aby z neho boli vylúčené všetky možné zdraviu škodlivé látky, aby vykazoval tie najlepšie parametre v oblasti požiarnych, technických a akustických daností. Je konštruovaný teda tak, aby životu prospieval po všetkých stránkach, aby sa ľudia v domoch od firmy Atrium Sk cítili príjemne a žili v nich s pocitom, že urobili tú najlepšiu investíciu nielen pre seba, ale i pre budúce generácie.
chyba