Aby vás silné slnko v interiéri počas roka neprekvapilo

Riešiť tienenie na konci leta sa môže zdať zbytočné. Slnko však môže prekvapiť v každom ročnom období. Preto tieniace doplnky nestrácajú na svojom význame počas celého roka.

14.09.2015 08:00
velux inzercia
Súčasťou kolekcie sú zatemňujúce riešenia, ale aj priesvitné rolety, ktoré zjemňujú denné svetlo, ktoré vstupuje do interiéru.
velux inzercia

Tieniace doplnky sa často neprávom považujú za síce praktický, ale nevýrazný doplnok interiéru. Nová farebná kolekcia spoločnosti VELUX sa snaží vyvrátiť toto tvrdenie. Rolety chce povýšiť na dekoratívnu súčasť domova – na úroveň vankúšov, prikrývok alebo kobercov.

Vnútorné tienenie, ktoré sa hrá so svetlom
Denné svetlo bolo hlavným zdrojom inšpirácie tvorcov farebnej kolekcie roliet VELUX. Spolupráca s prestížnou európskou agentúrou na predikciu trendov Trend Union a s dizajnérskym duom Scholten & Baijings sa naozaj vyplatila – jej výsledkom je približne stovka rôznych vizuálov, farieb, textúr a motívov, ktoré hravo doplnia každý interiér. Vnútorné tienenie má dôležitú výhodu: tou je regulácia prichádzajúceho svetla do interiéru počas dňa. Farebné rolety ukážu miestnosť v úplne novej dimenzii. Tak ako sa mení intenzita svetla počas dňa, tak sa mení aj samotná atmosféra vnútri.

Ambíciou spoločnosti VELUX je povýšiť rolety z...
velux inzercia Ambíciou spoločnosti VELUX je povýšiť rolety z praktického doplnku na estetický.

Okrem inovovaných typov roliet, farebná kolekcia prináša aj úplne novú kategóriu – tzv. rímske rolety. Sú ladené do prírodných a zemitých farieb, preto dokonale doplnia jesenný interiér. Rímske rolety tiež možno umiestniť kdekoľvek na okne – v dolnej, hornej časti alebo v strede. Duo Scholten & Baijings sa podieľalo na tvorbe roliet z tejto kategórie – pod ich taktovkou vzniklo 6 motívov. Tri z nich sú úplne zatemňujúce a tri priesvitné. Každý zo vzorov na seba preberá farby oblohy od ranného brieždenia až po večerné zore.

Rímske rolety možno umiestniť kdekoľvek na okne...
velux inzercia Rímske rolety možno umiestniť kdekoľvek na okne a systém jednoduchej výmeny umožní ľahko zmeniť roletu za inú z rovnakej kategórie.

Rímske rolety možno umiestniť kdekoľvek na okne a systém jednoduchej výmeny umožní ľahko zmeniť roletu za inú z rovnakej kategórie.

Duo Scholten & Baijings sa pri návrhoch...
velux inzercia Duo Scholten & Baijings sa pri návrhoch inšpirovalo intenzitou prirodzeného svetla počas dňa.

Vonkajšie tienenie, ktoré v zime šetrí
Vonkajšie tieniace doplnky majú praktické využitie počas celého roka. V lete pomáhajú udržiavať v interiéri príjemné vnútorné prostredie. O to dôležitejšie sú v podkroví, ktoré máva sklon k prehrievaniu. Vonkajšia roleta okrem toho zaručuje v miestnosti úplnú tmu, a tak ju možno zatiahnuť pri popoludňajšom spánku. Miestnosť odhluční až o 3dB a v zime zabraňuje tepelným únikom až o 17 %.

Vonkajšie rolety zabezpečia úplnú tmu a tým...
velux inzercia Vonkajšie rolety zabezpečia úplnú tmu a tým vytvoria prostredie pre kvalitný spánok.

www.velux.sk

chyba