Viac denného svetla vďaka svetlovodom VELUX

Denné svetlo významne ovplyvňuje kvalitu vnútorného prostredia. Do domu ho teraz vo väčšej miere dostanú nové svetlovody VELUX.

27.04.2015 08:00
velux inzercia titulny

Vďaka dennému svetlu vieme, kedy má naše telo odpočívať a kedy má podávať výkon. Preto je dôležité zohľadňovať jeho prísun už v procese návrhu stavby. Svetlovod VELUX Novej Generácie pomáha priniesť svetlo tam, kde to predtým nebolo možné. Vďaka nemu sa predsiene, chodby alebo kúpeľne stanú plnohodnotnými priestormi plnými denného svetla. Výsledkom je nielen vyššia kvalita vnútorného prostredia, ale aj šetrenie zdrojov elektrickej energie počas dňa.

Biorytmus ľudského tela funguje v súlade s...
velux inzercia Biorytmus ľudského tela funguje v súlade s vonkajším prostredím. Preto treba dovnútra prizvať prírodu, aby sme sa cítili vyrovnanejšie.
velux inzercia

Viac denného svetla v dynamických rodinách
Prirodzené svetlo reguluje vnútorné hodiny človeka. Človek sa s týmto dynamickým prúdom stotožňuje a vďaka nemu telo funguje a reaguje vyrovnanejšie. Biorytmus ľudského tela ide často ruka v ruke s denným rytmom vonkajšieho prostredia. Pre zabezpečenie lepšieho vnútorného prostredia stačí pozvať dovnútra prírodu a dovoliť jej, aby udávala rytmus. Teplo a lúče ranného slnka poskytnú energiu do nového dňa, kým zapadajúce slnko a blížiaci sa súmrak dávajú najavo, že je čas vrátiť sa k rodine a do pohodlia svojho domova.

svetlovody-okna-podkrovie--strecha-01

Nová Generácia svetlovodov VELUX
Svetlovod VELUX Novej Generácie je pokroková verzia populárneho svetlovodu. Teraz však prináša ešte väčšie výhody a lepšie svetelné vlastnosti ako predtým. Všetko v snahe priniesť denné svetlo do každodenného života. V porovnaní s elektrickým osvetlením, svetlovody VELUX Novej Generácie vytvárajú omnoho prirodzenejšie vnútorné prostredie. Prinášajú väčšiu dynamiku osvetlenia aj vďaka funkcii EdgeGlow – obrube stropného difúzora vyrobenej z číreho skla. Inovovaný difúzor takto rozptyľuje denné svetlo v miestnosti rovnomernejšie a tým prináša dovnútra unikátnu hru svetla. Montáž svetlovodu je tiež jednoduchšia: je to vďaka novému flexibilnému uzamykaciemu systému. Možno ho inštalovať v akejkoľvek časti domu v maximálnej vzdialenosti až 6 metrov od strechy. Výhodou je možnosť inštalácie svetlovodu z vonkajšej strany – to ocenia užívatelia so sťaženým prístupom do podkrovia.

Samozrejme, svetlovody VELUX nie sú úspešné len kvôli lepšiemu prívodu denného svetla do interiéru. Lepší prístup svetla automaticky znižuje používanie umelého osvetlenia a tým pomáha šetriť zdroje elektrickej energie. Marketingová manažérka spoločnosti VELUX, Magdaléna Bartková verí, že všetky výhody, ktoré prinášajú svetlovody Novej Generácie presvedčia rodiny, aby stavili vo svojich projektoch na dynamiku denného svetla. Zároveň dodáva: „Svetlovody VELUX boli už dlho unikátnou súčasťou našej produktovej ponuky. Svetlovody znižujú náklady na svietenie v domácnosti až o 400 hodín ročne, čím pomáhajú majiteľom šetriť financie. Skvelá správa je, že aktuálne ich ponúkame za novú, zníženú cenu. Teraz ozaj možno priviesť svetlo tam, kde doteraz nebolo.“

www.velux.sk

chyba