EKONORMSERVIS stavia lodžie plné pohody

Obnova panelového domu nespočíva iba v zateplení obvodových konštrukcií – fasády, strechy, výmeny okien, dverí, oprav kanalizačných, vodovodných a plynových potrubí, oprav výťahov, sanácie balkónov - žiaľ niekedy iba výmenou zábradlí. Všetko toto má prispieť k tomu, aby sa zvýšil komfort nášho bývania.

20.02.2015 08:00

Ale čo tak ponúknuť ešte viac? O to sa snaží firma EKONORMSERVIS, ktorá nevykonáva sanáciu balkónov a lodžií iba klasickým spôsobom, ale v prípade, že sa vlastníci rozhodnú riešiť túto obnovu moderným a elegantnejším spôsobom ako máme možnosť vidieť na obrázkoch výstavbou železobetónových lodžií EKONORM – SK takéto riešenie im prinesie viac radosti a pohody.

Obnova panelového domu - lodgia po... Foto: EKONORMSERVIS
ekonorm_inzercia Obnova panelového domu - lodgia po rekonštrukcii, Bytča

Lodžie plné pohody

“Toho času naša spoločnosť EKONORMSERVIS, s.r.o. má zrealizovaných niekoľko tisíc predsadených lodžií plných pohody. Naše referencie môžete vidieť už vo viacerých mestách na Slovensku ako napr. Senica, Holič, Skalica, Bratislava,Trnava, Nové Mesto nad Váhom, Topoľčany, Púchov, Bytča, Martin a v iných zatiaľ sme v štádiu prípravy projekčnej dokumentácie.“ vysvetľuje J. Korduliak výkonný riaditeľ spoločnosti.

Obnova tehlového domu - pôvodný stav, Nové... Foto: EKONORMSERVIS
EKONORMSERVIS Obnova tehlového domu - pôvodný stav, Nové Mesto nad Váhom

„Poškodené balkóny si veľakrát vyžadujú náročnejšie a komplexnejšie riešenia a investície do ich rekonštrukcií sú často vyššie ako ich reálna úžitková hodnota a predĺžená životnosť. Nehovoriac o tom, že postupne sa požiadavky na teplotechniku bytových domov sprísňujú – prichádzajú nové normy do platnosti v roku 2016 až 2020, kde hrúbkou zateplenia sa ešte výraznejšie uberie už teraz z malého priestoru pôvodného balkóna či lodgie. Práve preto vznikol nápad odstránenia starých balkónov a ich nahradenie novými predsadenými lodžiami.

Obnova tehlového domu - po rekonštrukcii, Nové... Foto: EKONORMSERVIS
Ekonormservis inzercia NMnV Obnova tehlového domu - po rekonštrukcii, Nové Mesto nad Váhom

Spolu s tímom statikov a projektantov sa podarilo vyvinúť nový systém výstavby lodžií, ktorý je aplikovateľný na panelové i tehlové zostavy domov. Tento systém t.j lodžie EKONORM – SK samozrejme striktne zohľadňujú návrhové kritériá súčasne platných noriem nielen v oblasti uvažovaného úžitného zaťaženia (STN EN 1991–2–1 u lodžie = 400kg/m), zaťaženia vetrom (STN EN 1991–1–4/NA v závislosti lokality sa uvažuje fundamentálna rýchlosť vetra buď 24,0m.s-1, resp. 26,0m.s-1), ale i zaťaženie seizmickými účinkami (STN EN 1998–1/NA), čím predstavujú konštrukcie navrhované pre súčasné potreby a požiadavky nielen zákazníka ale i slovenskej legislatívy.

Na systém predsadených montovaných železobetónových lodžií EKONORM-SK sme ako prví získali certifikát Technického skúšobného ústavu stavebného.

Obnova panelového domu - lodgia po... Foto: EKONORMSERVIS
Ekonormservis inzercia Bytča Obnova panelového domu - lodgia po rekonštrukcii, Bytča

Stavebno-konštrukčné a dizajnové riešenia

„Týmito lodžiovými systémami môžeme nahradiť staré betónové balkóny, ako i staré kovové závesné balkóny, ľudovo povedané lodžie s polovysunutou podlahovou balkónovou doskou so zábradlím, francúzke balkóny (pozn. t.j. iba záradlie). Lodžie ale môžeme postaviť ako na nezateplené obytné domy, tak i na už zateplené objekty a aj na miestach, kde doteraz neboli, a tak zvýšiť komfort bývania ako u panelových, tak i u tehlových obytných domov. Rozšírením lodžií vzniká väčší priestor, ktorý možno využiť aj inak ako len na skladovanie nepotrebných vecí v domácnosti. Takéto lodžie poskytujú dostatok komfortu na príjemné posedenie a relax, ako i rôzne iné využitie. Lodžie môžu byť hlboké až 1,5 metra a široké 3,6 m, či prípadne i viac. Ponúkame viacero dizajnových alternatív. Základné alternatívy nám ponúka samotný pôdorys lodžie, kde si možno vybrať medzi pravouhlým alebo skoseným variantom. Konštrukcia zábradlia môže byť v rôznom vyhotovení (podrobnejšie na www.ekonorm.sk). Všetko je konštrukčne a staticky riešené tak, aby v budúcnosti bolo možné na týchto lodžiach realizovať aj prípadné zasklenie. Pripomínam, že každý projekt si vyžaduje individuálny prístup, má samostatnú projektovú a výrobnú dokumentáciu s kompletnými statickými výpočtami, určený je presný spôsob a postup riešenia.

Náš pracovný tím pozostáva z odborníkov z oblasti projekcie, statiky, obchodu a technikov stavebnej výroby a prípravy, stavbyvedúcich, zámočníkov, klampiarov, zváračov, dlaždičov a zatepľovačov. Najdôležitejší je pre nás zákazník a jeho spokojnosť, preto popri stavebnej činnosti poskytujeme bezplatné spracovanie cenovej kalkulácie, grafickej vizualizácie, finančné poradenstvo a to najdôležitejšie ako už bolo spomenuté odborné poradenstvo, technické konzultácie, posúdenie súčasného stavu stavby s návrhom možného konštrukčného riešenia, “ vysvetľuje J. Korduliak výkonný riaditeľ spoločnosti.

Čo novou lodžiou získate?

  • Zónu oddychu s novými možnosťami
  • Zhodnotenie a navýšenie trhovej ceny vášho bytu
  • Nízkonákladovosť výstavby nových lodžií v porovnaní s opravou nevyhovujúcich starých balkónov
Obnova panelového domu - pôvodný stav bez... Foto: EKONORMSERVIS
Trnava T.Tekela 16 17 bez balkonov Obnova panelového domu - pôvodný stav bez balkónov, Trnava
Obnova panelového domu - po rekonštrukcii, Trnava Foto: EKONORMSERVIS
Trnava Ekonormservis inzercia Obnova panelového domu - po rekonštrukcii, Trnava

Prístavbou lodžií EKONORM, je možné odstrániť systémové poruchy pôvodných balkónov a lodžií bytových domov, ktoré možno prefinancovať i úverom zo ŠFRB.

ekonorm inzercia

Kontaktné údaje :  
Jozef Korduliak  0903 524 159
Dušan Vaček   0901 706 607
www.ekonorm.sk

chyba