Inde nadštandard, u nás samozrejmosť

Sieť spoločností IMPA píše svoj príbeh na Slovensku už 20 rokov. Zákazníkom poskytuje autorizované služby v oblasti predaja a servisu vozidiel. Primárne zastupuje značku ŠKODA v oblasti predaja aj servisu. Popredajnú starostlivosť poskytuje ako autorizovaný servis vozidiel Volkswagen a Audi (IMPA Bratislava). Súčasťou portfólia je aj značka Hyundai. Prevádzky IMPA nájdu zákazníci v šiestich mestách na Slovensku – v Bratislave, Šamoríne, Žiari nad Hronom, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši a Žiline.

27.12.2016 08:59
IMPA
Ing. Jozef Suroviak

V sieti IMPA sa na všetko pozeráte z pohľadu zákazníka. Tomu prispôsobujete svoje služby a prístup, aby ste klienta čo najmenej zaťažili a čo najviac mu vyšli v ústrety. Dnes sa zákazníci vo veľkej miere rozhodujú podľa toho, aby mali čo najviac služieb pokrytých „pod jednou strechou“.
Vsádzame na služby a ich kvalitu. Našou veľkou devízou je flexibilita, promptnosť a vybavenie požiadaviek “bez zaťažovania” klienta… Pre zákazníka je dôležitá mobilita a riešenia nenáročné na jeho čas. Mobilitu mu zabezpečíme vďaka vozidlovému parku náhradných vozidiel, ktorých máme dnes v celej sieti IMPA viac ako 200. A ako zákazníkom šetríme čas? Online riešeniami prostredníctvom našej web stránky ww.impa.sk.“ hovorí Jozef Suroviak, riaditeľ spoločnosti IMPA Bratislava, a.s. a dodáva: „Zákazníci majú k dispozícii množstvo online služieb, vďaka ktorým sa jednoducho a pohodlne môžu objednať či už na bežný servis, pneuservis, testovaciu jazdu na vybranom novom vozidle. Dnes už je samozrejmosťou aj online IMPA eshop s ponukou doplnkov a príslušenstva značiek Škoda, VW, Audi. Vďaka naozaj širokému portfóliu našich služieb si udržujeme dôveru našich zákazníkov, či už flotilových alebo retailových.“

zdroj: IMPA
IMPA zdroj: IMPA

Obrovskú úlohu v predajoch zohrávajú firemní klienti. Kam sa za posledné roky posunul fleetový biznis? Je dôležité mať vybudované centrum pre fleetových zákazníkov?
//Firmy sú dnes už ochotné investovať do obnovy svojich vozových parkov. Aj vďaka tomu rastie automobilový trh na Slovensku. Pre každú spoločnosť s flotilou vozidiel je alfou a omegou ekonomika prevádzky vozového parku. Vozidlá značky ŠKODA sú charakteristické najlepším pomerom ceny a úžitkovej hodnoty s vysokou zostatkovou hodnotou. To je však iba jedna strana mince. Tou druhou sú prvotriedne služby, ktoré dnes rozhodujú o tom, kto bude úspešný a kto nie. V našich fleetových centrách siete IMPA ponúkame komplexnú a individuálnu starostlivosť a vysokú kvalitu služieb pod jednou strechou. Cieľom našich fleetových centier IMPA je odbremeniť

zdroj: IMPA
IMPA zdroj: IMPA

zákazníkov od starostí, ktoré súvisia so správou vozového parku. Šetríme im tak ich čas a peniaze. A svoju pozornosť môžu venovať rozvoju svojho biznisu. Fleetový program pripravujeme v našich IMPA centrách každému zákazníkovi na mieru. Či už sa to týka cenových zvýhodnení pri nákupe vozidiel, výhodných cenách náhradných dielcov alebo spätného odkúpenia vozidiel. Okrem toho zákazníkom ponúkame komplexný balík asistenčných a servisných služieb, nadštandardné služby likvidácie poistných udalostí a s tým súvisiacej náhradnej mobility či rozsiahle online služby. A to stále nie je všetko. V rámci IMPA siete poskytujeme nielen autorizované služby predaja a servisu pre vozidlá ŠKODA, ale aj Hyundai. A ako autorizovaný servis zatupujeme značku VW a v Bratislave aj značku Audi. Okrem šiestich prevádzok IMPA (www.impa.sk) máme v rámci SR ďalších 26 zmluvných partnerov s rovnakou úrovňou kvality poskytovaných služieb. Vďaka tomu vieme našim flotilovým zákazníkom zabezpečiť komfort v podobe jednej kontaktnej osoby pre správu daného firemného autoparku. A v neposlednej rade myslíme aj na zamestnancov našich fleetových partnerov, ktorí vďaka IMPA Benefit systému využívajú zľavy a výhody na svoje súkromné vozidlá. Špeciálne pre tieto účely sme vytvorili samostatné web portály – www.impafleet.sk a www.impatrisvet.sk.//

V súčasnosti nie je problém kúpiť si auto kdekoľvek v republike a servisovať ho úplne inde. Je nevyhnutné neustále pracovať na udržiavaní klientov. Čo klienti nájdu v IMPA, keď sa rozhodnú prísť do servisu?
Retailoví zákazníci využívajú IMPA Economy servis. Je to program ekonomicky výhodných servisných služieb pre fyzické osoby. Pre všetky koncernové značky servisované spoločnosťou IMPA je klientom k dispozícii aj Centrum Geometrie ako aj aktívny príjem vozidiel do servisu formou mobilnej aplikácie „Check in“, kedy do tabletu servisný poradca vkladá údaje o vozidle a zapisuje požiadavky zákazníka priamo pri aute. Skráti sa tým čas preberania vozidla do servisu. Naozaj obrovskou našou devízou je široký vozidlový park náhradných vozidiel (viac ako 200 vozidiel), pre retailových aj fleetových zákazníkov, aby sme im šetrili čas a zabezpečili ich mobilitu v čase, keď majú vozidlo u nás v servise. Opäť sa vrátim k našim online službám. Pre rýchle a výhodné objednanie sa do servisu na konkrétny servisný úkon sme zriadili samostatný web www.impa-expres.sk, prostredníctvom sa klienti môžu objednať na im vyhovujúci termín a čas, dokonca za výhodnejšiu cenu. Pri rozširovaní portfólia našich služieb sa riadime heslom: „Počúvať zákazníka je umením aj komplimentom zároveň.“

zdroj: IMPA
IMPA zdroj: IMPA

A podľa čoho sa rozhoduje zákazník, ak je na trhu viac firiem, ktoré predávajú rovnaký tovar a služby, za rovnaké ceny a v rovnakej oblasti?
Existuje len jeden rozdiel, podľa ktorého si zákazník vyberie vždy, a to je prístup k nemu. Nezabúdame, že práve osobitým prístupom k zákazníkovi a svojim nasadením pri starostlivosti o neho, sa dokážeme výrazne odlíšiť od akejkoľvek konkurencie.“, dodáva Jozef Suroviak na záver.

www.impa.sk
www.impaeshop.sk
www.impa-expres.sk
Milujeme servis – blog: www.milujemeservis.sk
Facebookhttps://www.facebook.com/IMPAGROUP/

zdroj: IMPA
IMPA zdroj: IMPA
chyba