Najobľúbenejším SUV na Slovensku je Hyundai Tucson

Na jednoznačné víťazstvo mu stačil necelý rok a jeho popularita a predajnosť naďalej stúpajú.

23.11.2016 08:00
Hyundai Tucson
zdroj: Hyundai

Najviac zaujal dizajn

Dizajn je prvá vec, ktorú si väčšina zákazníkov všimne, a v prípade modelu Hyundai Tucson to platí dvojnásobne. Výrazný vzhľad dosiahli jeho tvorcovia modelovaným povrchom, expresívnymi proporciami, ostrými líniami a šesťuholníkovou maskou chladiča. Charakterová línia v profile písmena „Z“ nad výrezmi zadných blatníkov zvýrazňuje energický postoj vozidla na ceste. Zadná časť karosérie má čisté línie, ktoré zvýraznia úzke zadné svetlá a dodajú modelu imidž dravosti. Vycibrený interiér kombinuje eleganciu s ergonómiou a poskytuje skutočne zmyselný zážitok

Prvotriedny komfort

Komfort vodiča a jeho spolujazdcov je v Hyundai Tucson na prvom mieste. K jednotlivým prvkom patria inteligentné, elektricky ovládané dvere batožinového priestoru, odomykanie a štartovanie bez kľúča, elektronická parkovacia brzda alebo parkovací automat umožňujúci zaparkovať paralelne aj kolmo. Súčasťou kompletu je sedem rokov bezplatné poskytovanie služieb TomTom LIVE. Hyundai navyše ponúka päťročnú záruku, a to bez akéhokoľvek obmedzenia počtu najazdených kilometrov.

zdroj: Hyundai
Hyundai zdroj: Hyundai

Víťazná ponuka

Tucson má okrem iného aj jednu z najširších ponúk motorov vo svojej triede. Dva benzínové motory s priamym vstrekovaním paliva a štyri turbodiesely. Pre automobilových nadšencov je zaujímavý úsporný, ale pritom výkonný turbodiesel 1,7 CRDi so 7-stupňovou prevodovkou s dvomi spojkami (7DCT) a s pohonom predných kolies. Ceny, samozrejme, variujú v závislosti od motora a od výbavy, ale vo všetkých prípadoch sú nastavené vysoko konkurenčne. Kategóriu Family ponúka Hyundai už od 19 990 €, Style od 22 490 € a najvyššiu Premium od 27 790 €. V prípade, že sa rozhodnete prefinancovať kúpu vozidla cez Ľahké splátky, môžete ho mať už za 162 € mesačne. Podčiarknuté a zrátané, Hyundai Tucson je právom najpredávanejšie SUV na Slovensku.

chyba