Vyberáte si auto? Spoznajte ho najprv online

Jeseň je obdobie, kedy ľudia často kupujú nové autá. Prv, ako vôbec pôjdete za predajcom, mali by ste si auto pozrieť online.

26.09.2016 00:00
SITA inzercia Foto:

Základom by malo byť vždy spoznať model najprv z hľadiska parametrov, vlastností, výhod a nevýhod. Na toto sú ideálne rozličné Testy áut, ktoré plnia aj úlohu recenzie a ich výhodou je, že sa z nich dozviete nielen objektívne informácie, ale aj subjektívne dojmy a pocity. Pre tých, čo vedia napríklad aj po anglicky, je to ideálna šanca získať naozaj veľké množstvo informácií.

Recenzie a testy odborníkov
Najčastejšie sa dajú na internete nájsť rôzne špecializované portály venované hodnoteniu a recenziám automobilov. Ide o magazíny, ktorých redakcie hodnotia tak modely nových áut, ako aj tých ojazdených. Kým pred niekoľkými rokmi ste sa museli po takýchto informáciách poobzerať na zahraničnom internete, dnes je toho dostatok už aj u nás.

Samozrejme, nie je na škodu veci, ak si pozriete na váš vysnívaný model recenziu aj v zahraničí, najmä od renomovaných redaktorov rôznych známych nemeckých, anglických či amerických časopisov a portálov. Tu treba mať ale na pamäti, že niekedy sa môžu modely v týchto krajinách líšiť od tých našich a preto je najlepšie získať informácie práve z domáceho prostredia.

Dobrým zdrojom oficiálnych parametrov a informácií sú samozrejme aj internetové stránky značiek, kde môžete nájsť dostatok technických informácií a podobných údajov, ktoré nie sú záležitosťou súkromného hodnotenia – získate tu veľakrát aj možnosť napríklad stiahnutia užívateľských manuálov a brožúr, vďaka čomu ešte lepšie spoznáte konkrétny model auta.

Pozrite si aj videá
Dôležité sú ale nielen informácie, údaje či obrázky, ale ako sa hovorí, lepšie je raz vidieť, ako stokrát počuť. Týmto heslom sa treba riadiť aj pri výbere auta a jeho spoznávaní. Nemusíte samozrejme hneď ísť vyskúšať dané auto, hoci na záver je aj to dôležité, ale môžete si situáciu uľahčiť cez video.

V minulosti, ale vlastne ešte aj stále dnes, sú populárne napríklad rôzne motoristické relácie, ktoré sa venujú hodnoteniu automobilov. Nemusíte však vôbec čakať v televízii na tú časť, kde zistíte informácie práve o vašom vysnívanom aute . Stačí pokojne zájsť na internet, kde toto všetko nájdete ľavou zadnou, napríklad cez známy video server Youtube.

Nezabudnite na dobrú skúšobnú jazdu
Samozrejme, nielen teoretické vedomosti, ale hlavne prax je dôležitá. Ak už teda viete, do čoho idete a aké sú prednosti a slabiny vybraného štvorkolesového miláčika, neváhajte a choďte ho vyskúšať.Ak kupujete nové auto, zamerajte sa najmä na jeho úžitkové vlastnosti a pohodlie, ak ojazdené, dobre sledujte aj jeho technický stav.

Ďalšie tipy, rady a informácie, ktoré by ste rozhodne mali sledovať zo sveta áut môžete nájsť napríklad aj na špecializovanom webovom portály Autolike.sk, ktorý denne prináša spravodajstvo a novinky zo sveta motorizmu, auto-moto športu a všeobecne zo sveta automobilov.

chyba