Laserové svetlá BMW na Globsec 2016

Minister Miroslav Lajčák prevzal flotilu BMW s najnovšími technológiami pre medzinárodnú bezpečnostnú konferenciu Globsec 2016.

15.04.2016 07:54
BMW nova inzercia Foto:

Jedenásty ročník konferencie GLOBSEC 2016 sa bude konať v Bratislave od piatku do nedele. Hostia sa budú prepravovať flotilou reprezentatívnych limuzín BMW radu 7. Symbolický kľúč od šestnástich automobilov prevzal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák v spoločnosti organizátorov tohto medzinárodného stretnutia. „Som rád, že na takom významnom a prestížnom podujatí ako je GLOBSEC sa podieľa aj súkromný sektor – zapožičanie automobilov pre delegátov nielen odľahčí rozpočet na organizáciu podujatia, ale prispeje aj k jeho reprezentatívnosti a bezpečnosti prepravovaných účastníkov,“ vyhlásil pri preberaní limuzín Miroslav Lajčák.

BMW inzercia

Automobily sú zaujímavé aj z technického hľadiska, keďže ponúkajú niekoľko noviniek. „Vozidlá majú integrované systémy aktívnej a pasívnej bezpečnosti, ale aj ďalšie unikátne inovácie. Napríklad laserové svetlá, prvýkrát použité v tejto triede vozidiel,“ komentoval flotilu Michael Kordys, generálny manažér BMW Group Slovakia. Limuzíny majú navyše ovládanie funkcií gestami vodiča, nočné videnie na detekciu osôb a zvierat na vozovke, kľúč s displejom s diaľkovým ovládaním parkovania, karbónovú karosériu a niekoľko ďalších pokročilých prvkov. Automobilka BMW tento rok oslavuje sto rokov svojej existencie. Pri tej príležitosti uviedla vizionárske vozidlo BMW Next 100, do ktorého vývojári pretavili svoje predpovede o tom, ako bude mobilita vyzerať o tridsať rokov.

GLOBSEC úspešne spolupracuje so značkou BMW už niekoľko rokov a tieto vozidlá spĺňajú všetky bezpečnostné kritériá, ako aj nároky na reprezentatívnosť. GLOBSEC 2016 privíta štyroch prezidentov, dvoch premiérov a desiatky ministrov. Delegácie prídu z Nemecka, Jordánska, Spojených štátov a desiatok iných krajín. Konferencia v roku 2016 otvára druhú dekádu svojho fungovania. Po ukončení konferencie sa všetky limuzíny vrátia spoločnosti BMW Group Slovakia.

BMW inzercia
BMW radu 7

Revolučné technológie vlajkovej lode BMW priniesli: ovládanie gestami ruky, laserové svetlá osvetľujúce dvojnásobnú vzdialenosť oproti konvenčným svetlometom, BMW kľúč s dotykovým displejom zobrazujúcim informácie o stave vozidla a s ovládaním vybraných funkcií, diaľkové ovládanie parkovania bez prítomnosti vodiča za volantom, ionizáciu vzduchu so selekciou automobilových vôní, systém priestorového zvuku Bowers & Wilkins, či nový svetelný uvítací koberec, ktorý osvetľuje priestory v okolí dverí vozidla.

chyba