Nový Jaguar XF – Gentleman, kým ho nevytočíte

Úplne nový Jaguar XF prináša bezkonkurenčné spojenie dizajnu, luxusu, technologickej vybavenosti a nízkej spotreby paliva s prvotriednou jazdnou dynamikou a kultivovanosťou.

06.10.2015 08:00
Jag New XF inzercia

Dynamický dizajn značky Jaguar sa vyznačuje vynikajúcimi proporciami, elegantnými povrchmi a dokonalými tvarmi v spojení s dlhším rázvorom, väčším vnútorným priestorom a mimoriadne nízkym aerodynamickým odporom.

Kabína predstavuje jednoliatu zmes moderných luxusných materiálov a povrchových úprav, tradičného remeselného spracovania majstrov automobilky Jaguar a najmodernejších technológií, ako je napríklad nastaviteľný 12,3-palcový panel prístrojov TFT, laserový projekčný displej HUD či exkluzívny multimediálny systém InControl Touch Pro. Úplne nový model XF skrátka prináša najlepšie komunikačné systémy, aké kedy ponúkalo vozidlo značky Jaguar.

„Som presvedčený, že úplne nový model XF je najlepšie vyzerajúcim vozidlom vo svojej triede. Je elegantný, pekný a má proporcie, ktoré stelesňujú mimoriadny zmysel pre integritu – úplne nový model XF zostáva verný veľkej tradícii športových limuzín Jaguar, a pritom je absolútne súčasný.“ Ian Callum, dizajnový riaditeľ značky Jaguar

Nová hliníková konštrukcia umožnila zníženie hmotnosti až o 190 kg a zároveň zvýšenie torznej tuhosti až o 28 percent. Nové XF má dĺžku 4 954 mm, rázvor kolies 2 960 mm je o 51 mm dlhší a predný previs o 66 mm kratší. Vynikajúca je aj aerodynamika: hodnota koeficientu aerodynamického odporu klesla z 0,29 na 0,26. Vo verzii s pohonom všetkých kolies XF AWD je v rámci systému Jaguar Drive Control po prvý raz použitý režim adaptívneho prispôsobenia rôznym povrchom (AdSR).

Jazdné vlastnosti sú bezkonkurenčné aj vo verzii s pohonom zadných kolies. Systém regulácie trakcie na všetkých typoch povrchov (ASPC), vyvinutý pre pomalú jazdu v nepriaznivých podmienkach, automaticky upravuje brzdy a plyn na zabezpečenie čo najlepšej trakcie.

+3
Rad pohonných jednotiek tvoria nasledovné motory: 2,0-litrový vznetový motor vo výkonnostnej verzii 163 k a 180 k s manuálnou alebo automatickou prevodovkou, 2,0-litrový zážihový motor s výkonom 240 k, s automatickou prevodovkou a pohonom zadných kolies, 3,0-litrový vznetový motor s výkonom 300 k, automatickou prevodovkou a pohonom zadných kolies a 3,0-litrový zážihový motor vo výkonnostnej verzii 340 k a 380 k s automa­tickou prevodovkou a pohonom zadných alebo všetkých kolies.
Nový Jaguar XF sa vyrába vo výrobnom závode spoločnosti Jaguar Land Rover v britskom meste Castle Bromwich.

Viac Informácii na jaguar.sk

chyba