Volvo XC90 najbezpečnejším autom vo svojej triede

Automobilka Volvo uviedla minulý rok na trh druhú generáciu úspešného SUV XC90. Predstavuje vrchol v dizajne, technológii, no najmä v bezpečnosti švédskeho výrobcu automobilov. Výnimočnú úroveň bezpečnosti nedávno potvrdili aj výsledky hodnotenia Euro NCAP ako aj amerického Poisťovacieho inštitútu pre bezpečnosť cestnej premávky (IIHS). Volvo XC90 v nich získalo nadštandardné hodnotenie a stalo sa tak najbezpečnejším autom vo svojej triede.

05.10.2015 08:00
inzercia Volvo XC90

Prémiové SUV XC90 je najluxusnejším a najinovatívnejším vozidlom, aké doteraz švédsky výrobca automobilov vyrobil. Posúva komfort, bezpečnosť, kvalitu spracovania a dizajn predchádzajúceho modelu míľovými krokmi dopredu.

Volvo XC90 inzercia

Značka Volvo sa riadi pri navrhovaní svojich vozidiel filozofiou „Vytvorené okolo vás“, čiže ich šoférovanie má byť v prvom rade bezpečné, jednoduché a komfortné. Na rovnakom princípe bol vytvorený aj model XC90. Prináša množstvo noviniek, no pri pohľade naň sú stále viditeľné jasné črty vozidiel Volvo.

Spolu s novým kovovým logom dominuje prednej maske XC90 denné svietenie v tvare ležatého písmena T – takzvané „Thorovo kladivo“. Dvojlitrovým, štvorvalcovým motorom spájajúcim výkon a úspornosť kraľuje hybrid s označením T8 s úctyhodným výkonom až 400 k.

XC90 ponúka najkomplexnejšiu a technologicky najvyspelejšiu štandardnú bezpečnostnú výbavu, aká je dnes dostupná v automobilovom priemysle. Využíva vyspelý systém predchádzania nehodám City Safety, ktorý pomáha predchádzať zrážkam vozidla s iným vozidlom a chráni ostatných zraniteľných účastníkov cestnej premávky, ako sú chodci a cyklisti.

Volvo XC90 inzercia

Interiéru modelu XC90 dominuje ovládacia stredová konzola s dotykovou obrazovkou v podobe tabletu, kombinácia kvalitných prírodných materiálov s ručne vypracovanými dizajnovými prvkami a jeden z najšpičkovejších audiosystémov od spoločnosti Bowers & Wilkins.

Cenníková cena modelu XC90 sa začína od 50.000 EUR.

Foto: Henrik Ottosson
Volvo XC90 inzercia
chyba