Na cestách vám teraz pomôžu do hodiny

Pri ceste autom môžu vodiča zastihnúť nečakané udalosti, ktoré si vyžadujú rýchly zásah odborníkov. Poisťovňa Genertel sa vo svojej ponuke povinného zmluvného poistenia zaviazala, že poskytne potrebnú asistenčnú službu na Slovensku do 60 minút. V akých prípadoch sa im oplatí volať o pomoc?

02.12.2014 08:00
genertel inzercia

Je bežné, že poisťovne ponúkajú v základnom balíku povinného zmluvného poistenia aj program asistenčných služieb. Zákazníci však často nie sú dostatočne informovaní o tom, čo takéto služby zahŕňajú a pri akých situáciách im môžu pomôcť. Obávajú sa tiež, či sa im po zásahu mobilných mechanikov neobjaví v schránke faktúra na vysokú sumu.

Dobrou správou pre nich bude rozhodne to, že takéto asistenčné služby sú vo väčšine prípadov kryté poisťovňou. V prípade asistenčných služieb poisťovne Genertel, ktoré sú zahrnuté v cene PZP, tak vodič neplatí za výjazd špecialistov, ani ich prácu. Uhradí len materiály, ktoré boli potrebné na vyriešenie situácie, napríklad doplnený benzín či nové koleso (ak nemal vlastnú rezervu).

Foto: J.M. Guyon - Copyright 2012
genertel inzercia

Asistencia aj na Islande

Keď sa ľudia ocitnú v takejto problematickej situácii na ceste, často im ako prvé nenapadne volať svoju poisťovňu. Jej ponuku by však mali využiť, môže im to ušetriť množstvo starostí. A teraz sa už môžu spoľahnúť aj na to, že sa čakanie na pomoc nestane nekonečným. Odborníci k nim totiž vedia doraziť do hodiny. To je čas, ktorý môžu využiť rovnako, ako keby si dali príjemnú prestávku v šoférovaní.

V akých prípadoch by si teda mali vodiči spomenúť na svoju poisťovňu? Poistenci Genertelu využívajú špecialistov pripravených doraziť v rámci Slovenska a Česka do 60 minút. Volať môžu aj na cestách vo všetkých štátoch, ktoré uznávajú zelenú kartu. Teda aj na Islande či v Turecku. Oprava poruchy či odtiahnutie v prípade nehody však tvoria len malú časť zo situácií, v ktorých je užitočné poznať telefónne číslo asistenčnej centrály. Ak máte nasmerované na dovolenku či služobnú cestu, zorganizuje vám poisťovňa dopravu v podobe náhradného auta alebo vlaku tak, aby ste úspešne dorazili do cieľa. Ak potrebujete počkať na opravu v servise, dostanete zas ubytovanie v hoteli, či odvoz domov.

Nenechajte si pokaziť deň

Častejšie sa však na ceste prihodia komplikácie, ktoré síce nie sú tak závažné, ale dokážu vás nahnevať a znepríjemniť inak hladký chod udalostí. Kľúče od auta vám padnú do kanála, alebo si ich zabuchnete v aute. Genertel vyšle personál, ktorý auto otvorí. Napriek presvedčeniu, že vám svietiaca žiarovka nádrže vydrží ešte do ďalšej pumpy, odmietlo auto spolupracovať a dohrkotalo na krajnicu. Asistenčná služba privezie palivo, ktoré mu chutí a nádrž doplní. Alebo dostanete defekt. Ak neviete ako sa vymieňa koleso, prípadne vám výrobca dodal len malú lepiacu sadu, oplatí sa počkať na odborníkov. Tí celú situáciu vyriešia rýchlo a zadarmo.

Zabraní do rozhovoru so spolucestujúcimi ste si pri zastávke na pumpe nevšimli, že vkladáte benzínovú hadicu do hrdla nádrže svojho dieselového auta. Miesto vyvolávania známym, ktorí by mohli zlé palivo vytankovať, zavoláte asistenčnú centrálu. A aby toho nebolo málo, zabudli ste po rannej ceste do práce vypnúť svetlá. Kolegovia štartovacie káble nemajú, no po ruke je číslo na poisťovňu, ktorá zabezpečí rýchlu jednotku nabíjačov batérie.

Položkou z ponuky, ktorá mnohých prekvapí najviac je však takzvané alkohol taxi. Ak ste sa vydali na návštevu autom, no počas večera ste v príjemnej atmosfére dostali chuť uvoľniť sa, nebude vám obyčajný taxík stačiť. Po auto by ste si na druhý deň museli opäť chodiť. Takto však odvezú nie len vás, ale aj vaše auto späť domov. Nečakanej zmeny programu, ani inej nepríjemnej situácie sa tak už obávať nemusíte.

chyba