Range Rover Evoque s novou úrovňou luxusu a výkonu

Land Rover prvýkrát predstavuje dve nové, prémiové verzie modelu Range Rover Evoque pre rok 2015. Vrcholom modelového radu je luxusná výbava Autobiography spolu s výkonnejšou a agilnejšou Autobiography Dynamic, ktorá ponúka preplňovaný zážihový dvojlitrový motor s výkonom 285 koní a krútiacim momentom 400 Nm spolu s optimalizovaným podvozkom.

08.12.2014 08:00
range rover inzercia Foto:

Zároveň sa vo všetkých modeloch tohto radu prvýkrát objavuje aplikácia Land Rover InControlTM *, ktorá rozširuje existujúci balík technológií spájajúcich vozidlá Land Rover so svetom. Aplikácia InControl umožňuje ako prvá na svete zobrazovať a ovládať funkcie vozidla prostredníctvom aplikácie pre smartfóny, optimalizované na použitie vo vozidlách priamo na dotykovú obrazovku vozidla. Stačí, keď si majiteľ vozidla Range Rover Evoque do svojho smartfónu stiahne softvér Land Rover InControlTM Apps a prepojí svoj chytrý telefón s vozidlom pomocou USB portu. Kompatibilné aplikácie začnú fungovať na dotykovej obrazovke vozidla vrátane sprístupňovania nového obsahu pri každej aktualizácii aplikácií. Táto nová integrovaná automobilová technológia rozširuje možnosti existujúceho informačno zábavného systému v modeli Evoque tým, že majiteľovi vozidla umožňuje pohodlnejšie používať aplikácie, na ktoré je zvyknutý zo svojho smartfónu typu iPhone alebo Android. Murray Dietsch, director of Land Rover Programmes, povedal: Uvedenie aplikácie Land Rover InControlTM spolu s novými vrcholovými verziami Autobiography a Autobiography Dynamic posúva už aj tak úspešný model Range Rover Evoque o ďalší krok dopredu; pre používateľov to znamená vyššiu úroveň konektivity, atraktivity, luxusu a dynamiky.

+1

Výbavy Autobiography a Autobiography Dynamic dávajú najavo svoju jedinečnosť prostredníctvom dynamickejšieho stylingu karosérie, nového luxusného dizajnu masky chladiča, spodného spojlera, predných a zadných svetiel a nových 20” diskov kolies z ľahkej zliatiny. Ďalším prvkom je nápis Autobiography na dverách batožinového priestoru a na predných prieduchoch. AB Dynamic majú v ponuke pôsobivú oranžovú metalickú farbu karosérie s názvom Phoenix Orange.

+3

LUXUSNÝ KOŽENÝ INTERIÉR

Verzia Autobiography umožňuje výber zo šiestich farebných kombinácií. Záujemcovia o verziu Autobiography Dynamic si môžu zvoliť kožený interiér Dynamic Plus so športovými alebo luxusnými klimatizovanými sedadlami a s možnosťou výberu zo štyroch farieb. Hlavové opierky sú ozdobené plastickým logom Autobiography a už pri otvorení dverí vás privítajú podsvietené lišty prahov.

range rover inzercia

Model Range Rover Evoque si neustále získava uznanie za svoj priekopnícky dizajn, povedal Gerry McGovern, šéf- dizajnér Land Rover. Nový Range Rover Evoque Autobiography je výsledok prirodzeného vývoja, ktorý do segmentu kompaktných SUV prináša luxus, aký je obvyklý pri oveľa väčších a drahších modeloch.

Verzia Autobiography má k dispozícii výkonné, no hospodárne motory známe z modelu Evoque, a to zážihový s výkonom 177 kW (190 k) alebo vznetový s výkonom 140 kW (240 k), v kombinácii s pohotovo reagujúcou, úspornou 9-stupňovou automatickou prevodovkou ZF a pohonom všetkých kolies. 2,0-litrový, turbodúchadlom preplňovaný zážihový motor určený pre verziu Autobiography Dynamic je exkluzívne vyladený na výkon 210 kW (285 k) a ponúka krútiaci moment 400 Nm, čo predstavuje podstatné zvýšenie o 33 kW, resp. 60 Nm. Jeho 9-stupňová prevodovka ZF teraz ešte ostrejšie reaguje na pokyny vodiča pri športovejšom štýle jazdy, a to aj v štandardnom režime Drive.

Všetky deriváty modelu Range Rover Evoque ponúkajú ako voliteľný prvok systém Active Driveline (aktívny systém pohonu všetkých kolies), ktorý je v prípade verzie Autobiography Dynamic štandardnou súčasťou výbavy. Ako jeden z prvých systémov pohonu všetkých kolies svojho druhu na svete zabezpečuje systém Active Driveline lepšiu trakčnú schopnosť, vyššiu agilnosť a nižšiu spotrebu paliva tým, že automaticky zaraďuje pohon všetkých štyroch kolies iba vtedy, keď je to potrebné. Podvozok má navyše zdokonalenú geometriu zavesenia kolies, tuhšie pružiny a prekalibrované adaptívne tlmiče, čo zvyšuje agilnosť a zlepšuje správanie vozidla pri vjazde do zákruty. Pritom sa však podarilo zachovať jazdný komfort pôvodného modelu Range Rover Evoque.

Foto: Dom Romney
range rover inzercia

Aby si mohli vodiči naplno vychutnať vyšší výkon modelu Evoque Autobiography Dynamic, na prednej náprave sú použité brzdy s priemerom kotúčov 350 mm a do štandardnej výbavy bol zaradený systém smerovania krútiaceho momentu pomocou bŕzd (TVB). Systém TVB obmedzuje nedotáčavosť vozidla na povrchoch s nízkou aj vysokou priľnavosťou, čím zlepšuje ovládateľnosť pri svižnej jazde. Od svojho uvedenia v roku 2011 si model Range Rover Evoque vyslúžil už 157 medzinárodných ocenení za svoj špičkový dizajn, pôsobivú kvalitu interiéru, agilnosť na ceste a schopnosti v teréne. Na celom svete sa ho už predalo 270 000 kusov a stále sa teší záujmu zákazníkov, vďaka čomu sa stal najrýchlejšie predávaným modelom značky Land Rover všetkých čias. Luxusné verzie Autobiography a Autobiography Dynamic predstavujú ďalšiu kapitolu v úspešnom príbehu modelu Range Rover Evoque. Automobilka Land Rover už od roku 1948 vyrába autentické vozidlá s pohonom 4×4, ktoré v každej podobe v rámci ponuky modelov reprezentujú skutočne široký záber schopností. Každý z modelov Defender, Freelander, Discovery, Range Rover Sport, Range Rover a Range Rover Evoque predstavuje etalón kvality vo svojom segmente 4×4. Vozidlá Land Rover sa v súčasnosti predávajú približne v 180 krajinách sve­ta.

chyba