Continental obsadil v teste zimných pneumatík ADAC prvé miesto

Pneumatika ContiWinterContact TS 850 bola v spoločnom teste zimných pneumatík ADAC, ÖAMTC, TCS a Stiftung Warentest ocenená prívlastkom „dobrá"/„veľmi odporúčaná“ a v oboch testovaných rozmeroch získala titul najlepšia zimná pneumatika s vyznamenaním. Špecialisti na obutie automobilov testovali vždy 14 modelov zimných pneumatík v rozmeroch 175/65 R 14 a 195/65 R 15, ktoré sú vhodné pre osobné vozidlá kompaktnej až strednej triedy.

28.10.2014 08:00
continental2 inzercia

Odborníci okomentovali zimnú pneumatiku Continental vo väčšom rozmere slovami: „Veľmi vyvážená pneumatika, ktorá dosiahla najlepšie výsledky na snehu a v spotrebe paliva, zároveň dostala najlepšiu známku na ľade, na suchej vozovke a v oblasti opotrebenia“. Pneumatika ContiWinterContact TS 850 sa dostala na prvé miesto aj v menšom rozmere a získala vynikajúce ocenenie tiež vďaka „vyváženosti, reakciám pri jazde na mokrej vozovke a na ľade, ako aj svojmu veľmi dobrému správaniu sa pri bežnom opotrebení“. Zimné pneumatiky, ktoré sa zúčastnili testu, pochádzajú od výrobcov z Európy, USA a Ázie. V oboch rozmeroch čakal dve z pneumatík iných výrobcov verdikt „nemožno odporučiť“, pretože sa predovšetkým na mokrej vozovke prejavili ich slabé stránky.

Videá k technológiám zimných pneumatík a na tému ich servisu nájdete tu.

continental inzercia

ContiWinterContact TS 850 je prémiová zimná pneumatika pre vozidlá triedy malých automobilov až strednej triedy, ktorá dosiahla veľkého množstvo vynikajúcich výsledkov nielen v aktuálnych testoch zimných pneumatík popredných skúšobných časopisov a automotoklubov, ale úspechy slávila aj v minulom roku. V špecializovaných obchodoch a v autosalónoch pneumatiku zoženiete v takmer 50 rozmeroch od 14 do 17 palcov. Spoločnosť Continental s blížiacou sa zimou odporúča všetkým vodičom, aby pre maximálnu bezpečnosť jazdy starostlivo skontrolovali hĺbku profilu svojich zimných pneumatík. V prípade, že je mešia ako štyri milimetre, radí motoristom zabezpečiť si včas nové zimné pneumatiky a termín montáže, pretože ich výkon za mokra a na snehu pod touto hĺbkovou hranicou klesá viac ako proporcionálne.

Viac informácií nájdete tu: www.continental.sk

chyba