Volkswagen Jetta Business je ideálne služobné auto

Nie je príliš veľká, ale priestoru je v nej dosť. Nemá extravagantný dizajn, ale vyzerá reprezentatívne. Teraz dokonca ponúka za zvýhodnenú cenu všetok luxus, aký si môže bežný človek priať.

24.02.2014 08:00
VW Passat inzercia 1

V našich končinách sú oveľa obľúbenejšie hatchbacky a kombi. Sedany však vyzerajú prestížnejšie a dovolíme si tvrdiť, že obchodníkom a firemným cestovateľom pristanú viac.

Jetta patrí práve medzi tieto elegantné autá. S dĺžkou vyše 4,65 metra sa s ňou nestratíte, ale nemáte ani pocit, že by ste šoférovali veľký koráb. Komfortne naladený podvozok sa vďaka použitiu viacprvkovej zadnej nápravy vyznačuje dobrým vedením stopy a nízkou hlučnosťou. Ideálna kombinácia. Zákruty pritom Jetta vyberá sebaisto a vodič môže mať aj pri dynamickejšej jazde pokoj v mysli – žiadne zákernosti na neho auto nevymyslí.

VW Passat inzercia 2

Motor 2,0 TDI s výkonom 103 kW (140 k) je schopný auto s ľahkosťou rozhýbať na stovku za 9,5 sekundy. Ťahá už od 1 300 ot./min. a s maximálnym krútiacim momentom 320 Nm dokáže Jetta pružne zrýchliť na akomkoľvek prevodovom stupni. Nafty si pritom nepýta veľa – vzhľadom k ponúkanej dynamike je jej priemerná spotreba 5,3 l/100 km prijateľná.

Ak ste už niekedy sedeli vo Volkswagene, nebudete musieť interiéru Jetty venovať ani dva pohľady a hneď budete vedieť, kde hľadať ktorý ovládač. Nepatrí síce dizajnom medzi tie najnovšie, avšak ergonómiu má naozaj dôkladne prepracovanú. Darmo, je to jedna z najsilnejších stránok koncernových áut. Cítiť to aj v posede za volantom. Je skrátka dobrý a basta. Pohodlne sa sem usadí každý. Aj s vyššími nárokmi na batožinu si Jetta poradí dobre – dokáže jej odniesť až 510 litrov.

VW Passat inzercia 3

Popri tomto všetkom nás pri pohľade do cenníka zaujala jedna vec. Volkswagen ponúka ku všetkým verziám Jetty výbavu „Business“ zadarmo. V závislosti od verzie teda dostanete výbavu v hodnote 680 až 1 850 € zadarmo. Už pri verzii Trendline sa môžete tešiť napríklad na automatickú dvojzónovú klimatizáciu a kožený volant, pričom k najvyššej výbave Highline dostanete navyše ešte parkovacie senzory, Bluetooth výbavu, „Winter“ paket s vyhrievanými sedadlami a ostrekovačmi predných svetiel, a mnoho ďalšieho.

VW Passat inzercia 4
chyba